Hoe werkt online backuppen?

Met de online backup software kunt u op een gemakkelijke en automatische manier uw bedrijfsgegevens veilig stellen. Het verlies van uw gegevens behoort tot het verleden!

De installatie

De backup software wordt een keer op uw werkstation of server geïnstalleerd. Installatie zal door ons als erkend ICT bedrijf worden uitgevoerd. Wij werken als erkende reseller. Wij bepalen, in overleg met u, welke bedrijfskritische gegevens er gebackupt moeten worden.

Er wordt eerst een volledige kopie overgezonden. Opslag vindt altijd plaats in een beveiligd datacenter via een SSL verbinding (vergelijkbaar met telebankieren). Nadat deze backup compleet is worden er alleen nog op regelmatige basis wijzigingen van uw bestanden overgezonden. U bepaalt zelf hoe vaak uw backup wordt uitgevoerd. Onze ervaring is dat het dagelijks uitvoeren van de backup voor de meeste klanten voldoende is.

Backupcontroles

De controle van de backups wordt op minimaal 2 niveau’s uitgevoerd. Dit gebeurt zowel door ons, als door de medewerkers van Backupfactory. Daarnaast kunt u er altijd voor kiezen zelf een e-mailrapportage te ontvangen, na elke uitgevoerde backup ontvangt u een duidelijk overzicht met het resultaat.

Een zeer veilige oplossing

Online backup staat bekend als een van de veiligste oplossingen op gebied van backup. Gegevens worden altijd in een datacenter opgeslagen, overdracht is SSL secure en uw gegevens worden met behulp van een encryptiesleutel opgeslagen. U kunt er voor kiezen deze sleutel in eigen beheer te bewaren, herstellen is alleen met deze sleutel uit te voeren.

Gemakkelijk bestanden terughalen

Het terughalen van bestanden is nog nooit zo eenvoudig geweest. Onze backup software biedt verscheidene herstelmogelijkheden. U kunt de gegevens via een browser herstellen, via de backup software of dit kan op schijf aan u aanleveren. Herstellen op schijf is juist gemakkelijk bij grote hoeveelheden, downloaden van data is dan niet nodig.


Een overzicht:

Een overzicht van het proces